sunnuntai 26. elokuuta 2007

Miksi?

Älkää kysykö, miksi minut saatin houkuteltua Uniklubin levyjulkkareihin keskiviikkona. Älkää kysykö, miksi vaivauduin paikalle, vaikka kuulin niiden olevan Luxissa. Älkää kysykö, miksi lähdin bileistä kummallisille jatkoille ja miksi poltin näillä jatkoilla ensimmäistä kertaa pilveä, sitten teinivuosien. Eikä varmasti tarvitse tiedustella, olenko yskinyt keuhkoni pihalle sen illan jälkeen?

***

Miksi blogilistalta löytyy paljon blogeja, joiden listanimessä on kirjoitusvirhe? Kuten esimerkiksi matiaxen muodit jamuut, jossa itsessään on tosin niin monta kirjoitusvirhettä, että oikein pahaa tekee.

Miksi blogilistalta löytyy paljon blogeja, joiden (lista)nimessä on sana blogi, blog, bloggaaja yms? Eihän Mikseri.net -sivustollakaan bändien nimissä ole kaikissa bändi tai band, se nyt on itsestään selvää kaikille, että kyseisellä sivustolla on bändejä. Luulisi olevan itsestään selvää, että blogilistalla listataan BLOGEJA. Luulisi tosiaan.

Miksi blogilistan luetuimmissa/suosituimmissa blogeissa on blogeja, jotka todellisuudessa ovat hyvin hyvin huonoja? Siis jotka eivät tarjoa juuri minkäänlaista sisältöä ja jotka eivät eroa muista samanlaisista juuri ollenkaan? Ja miksi näitä sitten vielä haastatellaan eri medioissa, koska toimittajat luulevat, että nämä tietävät kaiken bloggaamisesta? Sehän on lukijan aliarvioimista, pissimistä tämän silmään. Sehän on vähän kun sanoisi, että Tean Tytöt tykkää -biisi on parasta musiikkia mitä ikinä on tehty, eikö?

***

Jossain lehdessä oli 90-luvulla eräänlainen Miksi? -palsta, jossa ihmeteltiin asioita, kuten miksi kananmuna on ovaali ja miksi kitarassa on 6 kieltä kun bassossa riittää 4. Olisi kiva muistaa mikä kyseinen lehti oli ja mitä kaikkea siinä kyseltiin. Muistan nauraneeni katketakseni joillekin näille kysymyksille.

***

[Edit 28.8.2007] Lukekaa täältä. Allekirjoittanut ei tunne henk.koht.

Ps. On se hellyyttävää miten sitä puolustetaan toveria vaikkei tässä sodassa ollakaan.

7 kommenttia:

Mari(nadi) Koo kirjoitti...

Niin, sanos muuta, ei ole toimittajillakaan mitään taitoa haastateltavia valitessaan! :D

(Eipä minua Marinadi-blogin vuoksi tietty haastatellakaan, vaan siksi, että koetan tutkailla blogeja myös muusta näkökulmasta.)

Ja olen kuitenkin valmis esiintymään naamallani ja nimelläni myös "tavispaskanjauhajablogaajana" :)
Kun kerran on esillä blogien vuoksi, niin helposti sitä on toistekin. Toimittajatkin on kuitenkin vain ihmisiä haastateltavia miettiessään.

Annakoo kirjoitti...

on ihan totta, että suurin osa suosituimmista blogeista on valitettavan tylsiä, harmaita, mitäänsanomattomia (ja öö..haastateltavia).
oma käsitykseni siitä miksi ne sitten ovat niin suosittuja nojaa siihen, että
A) nämä ihmiset osallistuvat joka vitun kissanristiäisiin
B) ja näin ollen jokainen siellä kissanristiäisissä olleista tilaa blogin vain ja ainoastaan siksi, että on nähnyt/tuntee kirjoittajan.

sinänsä huvittavaa, että minua haastateltiin myös, vaikka omalle suokkarilistalle pääsee vain ja ainoastaan lukemisen arvoiset ja kiinnostavat ja vaikka blogini pyöriikin melko pienessä piirissä.
haastattelijakaan ei ollut edes tehnyt mitään taustatyötä, kuten esim. lukenut puoliakaan ja tästä syystä olenkin pohtinut, josko vetäisin koko homman takaisin.

en tiedä kuinka moni lukee minun juttujani vain siksi, että on nähnyt minut. toivoisin, ettei yksikään, koska se on todella surullista myös kirjoittajan kannalta, huijausta helvetti sentään, haha.

minä luen tätä siksi, että tässä on munaa, täällä voi aina turvata siihen, että asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä.

Lenore kirjoitti...

Annareetta,

AAMEN!

(minähän en omasta halustani halua tavata ketään vaikka olen kaikki miltei jo tavannutkin)

Joonas kirjoitti...

No siis ei minuakaan kiinnosta mitä tuo Mari blogissaan horisee, seuraan sitä vaan kun se on niin hyvännÄH

Anonyymi kirjoitti...

MÄ MIELESTÄNI KIRJOTA IHA HYVI JA OIKEI et tiedox

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaisi tsekata tää blogi.Täl muijal on tyyli hallussa!
http://carmenpolloni.blogspot.com/2008/01/my-style-no-cry.html

Anonyymi kirjoitti...

höh,eikö toi tullu hyvin?
klick